Waarmee helpt een bouwkundig adviesbureau?

Bouwkundig adviesbureau

Een bouwkundig adviesbureau helpt je om de bouwkundige staat van een huis dat je wilt kopen te beoordelen. Veel opgeleverde woningen kampen namelijk met verborgen gebreken waardoor je achteraf tegen onverwachte hoge kosten aanloopt. Om dit te voorkomen valt het aan te raden om een bouwkundig adviesbureau in te schakelen. Deze deskundige bouwkundigen controleren onder andere de fundering en de dakconstructie van de woning maar bijvoorbeeld ook het schilderwerk.

Aankoopkeuring bouwkundig adviesbureau

Sta jij op het punt een woning aan te kopen? Laat dan een aankoopkeuring uitvoeren. De bouwkundig ingenieur gaat tijdens deze inspectie een hele lijst met belangrijke punten na. Zo wordt onder andere de fundering van de woning gecontroleerd en wordt de bouwkundige staat van de muren en vloeren gecheckt. Tijdens de aankoopkeuring worden verborgen gebreken in kaart gebracht als deze er zijn. Door het laten uitvoeren van een dergelijke keuring weet je exact wat de bouwkundige staat van een pand is. Hierdoor kun je een goed onderbouwd bod op de woning uitbrengen en voorkom je dat je tegen hoge kosten aanloopt na de koop.

Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring genoemd, is de inspectie van een woning of bedrijfspand door de bouwkundig ingenieur. Door de inspectie voorkom je onaangename verrassingen zoals de aanwezigheid van asbest en mankementen. De keuring kan zowel aangevraagd worden door de verkopende als de aankopende partij. Na uitvoer weet je precies wat de bouwkundige staat van het pand is en ontvang je een uitgebreid rapport. De bouwkundige heeft de kennis in huis omtrent aandachtspunten en specifieke problemen die veel voorkomend zijn voor een bepaalde bouwperiode. Hierdoor wordt bij de inspectie extra sterk gelet op deze punten. De inspectie is onafhankelijk en bedoelt om de staat van de woning duidelijk en begrijpelijk in beeld te brengen.

Mankementen in nieuwe huizen

Veel mensen denken dat bouwkundige gebreken alleen in oude huizen voorkomen, maar niets is minder waar. Ook in nieuwere huizen van nog geen 10 jaar oud kunnen er mankementen zijn. Denk hierbij aan loszittend tegelwerk of kitwerk dat vervangen moet worden. Je kijkt snel over dit soort onderhoud heen, maar het is zeker noodzakelijk en gaat tijd en geld kosten. Als je een nieuwere woning op het oog hebt kan het dus ook zeker lonen om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Hierdoor kan de bouwkundig adviseur een inschatting geven van de kosten waar je rekening mee moet houden als je de woning besluit te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *