Therapie Zwolle

 Therapie Zwolle

Therapie Zwolle

 

Therapie is een andere benaming voor het behandelen van iets kenmerkend aan een verandering van gedrag met als doel gezonder, gelukkiger of succesvol te zijn. Een bepaalde therapie wordt gegeven door een therapeut die alles weet over de nodige tijd en therapie men nodig heeft om dit doel uiteindelijk te bereiken.

 

Verschillende soorten therapie Zwolle

 

Er zijn vier grote stromingen waaruit andere therapieën zijn ontstaan:

 

cognitieve- en gedragstherapie

contextuele therapie en systeemtherapie

cliëntgerichte therapie

psychoanalytische psychotherapie

Cognitieve- en gedragstherapie:

 

Cognitieve gedragstherapie is ontstaan door Aaron Beck en Albert Ellis. Een negatieve denkwijze kan problemen veroorzaken in ons manier van denken. Praten over deze negatieve patronen die zijn ontstaan en aanpakken van je problemen die ermee samenhangen. Dit door het corrigeren van het negatief denkpatroon door alternatieven aan te reiken.

 

Theorie: Het ABC-schema van gedachten en gedrag

 

A: er vindt een bepaalde gebeurtenis plaats.

 

B: je ontwikkelt bepaalde negatieve gedachten door die gebeurtenis.

 

C: Deze gedachten leiden tot een bepaald gedrag.

 

Contextuele therapie en systeemtherapie

 

Systeemtherapie is het positief leren beïnvloeden van je eigen tegenover anderen in een zelfde systeem . (gezin of relatietherapie)

 

Kenmerken van systeemtherapie

 

Kenmerkend van systeemtherapie is dat men samen in is met als doel van zich bewust te worden van onderlinge reacties op elkaar en begrijpen welke invloed zij op anderen hebben.

 

Veel aandacht voor gedragspatronen

 

Het doorbreken van bepaalde gedragspatronen door anders te reageren op elkaar en de situatie.

 

Cliëntgerichte therapie

 

Cliëntgerichte therapie is een vorm van inzicht in psychotherapie. Het uitgangspunt van cliëntgerichte therapie is vaak persoonlijke ontwikkeling.

 

Zelfreflectie en zelfkennis door de positieve eigenschappen en negatieve eigenschappen van zichzelf leren erkennen met als doel zelfaanvaarding en een boost voor het zelfvertrouwen te heropbouwen

 

Psychoanalytische psychotherapie

 

Psychoanalytische psychotherapie is een vorm van gesprekstherapie om het ontdekken, herkennen en begrijpen van onverwerkte en onbewuste gevoelens te kunnen plaatsen .

 

Door associatie ontvouwt zich je eigen verhaal, of bots je op gaten of tegenstrijdigheden. In de gesprekken zullen zich elementen uiten die in het psychisch lijden een bepalende rol spelen. Door hierover te denken, proberen we deze te plaatsen en te verwerken.

 

In deze vier stromingen zijn nog vele andere therapieën ondergebracht die telkens in dezelfde lijn liggen maar een andere behandelingswijze gebruiken.

 

Klik therapeut therapie Zwolle

 

Om een goede therapie aan te bieden is het belangrijk dat er een klik is tussen de therapeut en jezelf om de behandeling tot een goed einde te brengen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *