Educatieve films

Educatieve films

 

Beslissen waarom en hoe een film door studenten of kinderen kan gebruikt worden, is de eerste stap bij het kiezen van een film voor jongeren. Wil je kinderen of studenten kennis laten maken met beeldvormingstechnieken? Hun artistieke gevoel stimuleren? Een onderwerp verrijken in de klas?

 

Wat is een educatieve film?

Ten eerste kunnen educatieve films, maar ook films gebaseerd op fictie, zeer leerzaam zijn vanwege hun informatieve inhoud. Ze laten kinderen nieuwe universums ontdekken of zelfs iets zien dat ze al kennen vanuit een ander perspectief. Of het nu gaat om dieren, de aarde of zelfs geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschap, muziek of kleuren, je vindt online veel geweldige educatieve films of je kunt er zelf een laten maken.

 

Geschikt om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken

Een kwaliteitsvolle documentaire of educatieve film maakt jongeren bewust van kwesties die moeilijk in de klas met studenten aan te pakken zijn. Hoe leer je kinderen over racisme en discriminatie? Hoe praat je over handicaps? In deze context kun je moeilijke berichten indirect en licht overbrengen met educatieve films. Films kunnen ook worden gebruikt om kinderen kennis te laten maken met beeld- en geluidstechnieken. We horen echter meestal mensen praten over films in termen van analyse, omdat films een uitstekend leermiddel kunnen zijn dat kinderen kunnen gebruiken om te leren tijdens het analyseren van de elementen, thema’s, verhalen, personages en verhalende technieken van een film.

 

Creëer een educatieve omgeving en leermiddelen.

Er zijn ook veel gratis educatieve materialen en leermiddelen die leraren interessante opties bieden voor het gebruik van film in de klas. Elke film geeft kinderen een manier om de wereld te bekijken vanuit het gezichtspunt van een ander de producent. Het aanbieden van verschillende films, thema’s, berichten en visuele universums is belangrijk voor de opvoeding van een kind, omdat het helpt bij het ontwikkelen van smaken.

 

Stimulatie van artistieke en culturele ontwikkeling

Als je verschillende educatieve films aanbiedt over diverse thema’s, berichten en visuele universums is dit belangrijk voor de opvoeding van een kind, omdat het helpt bij het ontwikkelen van smaken. Films zorgen er ook voor dat kinderen vanaf jonge leeftijd een persoonlijke mening hebben en weten wat ze wel en niet leuk vinden. Wat betreft het verloop van de intellectuele ontwikkeling van een kind, beginnen kinderen onderscheid te maken tussen de externe wereld en hun verbeelding en bouwen ze hun eigen visie op de wereld door hun praktische ervaring met dingen, inclusief wetenschappelijke en artistieke representaties van die dingen. Zie de wereld vanuit een ander perspectief Later, na ondergedompeld te zijn in de visie en stijl van verschillende makers, wil een kind misschien zijn eigen representatie creëren of gewoon zijn eigen kijk op de wereld hebben. Je stimuleert de artistieke en culturele ontwikkeling door het gebruik van educatieve films.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *