Tekeningen (Kunstenaar)

Tekeningen

Ben jij creatief aangelegd en vind jij het leuk om tekeningen te maken? Of denk je dat het je leuk lijkt om tekeningen te maken, maar besteed jij er eigenlijk nooit aandacht aan terwijl je er wel talent voor hebt? Dan moet je zeker vaker gaan tekeningen, want los van het feit dat het hartstikke leuk is om te doen, kun je er ook veel voordeel uithalen. Lees hier de voordelen van regelmatig tekenen.

 

Het stimuleert je creativiteit

 

Een voordeel van tekeningen maken is dat het je creativiteit stimuleert. Je maakt namelijk gebruik van een bepaalde spier die je normaal niet vaak gebruikt. Dus niet alleen tijdens het tekenen zelf kun je daar veel voordeel uithalen, maar ook in andere facetten van je leven. Daarbij kun je denken aan je werk. Misschien kom je ineens op creatieve ideeën. Met als gevolg dat je collega’s je waarderen, vanwege je inventiviteit. Met als gevolg dat je manager je waardeert en je misschien wel promotie krijgt! Zo zie je maar wat een kleine tekening kan betekenen voor je leven en waarom je regelmatig moet tekenen als je talent hebt.

 

Het geeft voldoening

 

Een ander voordeel van tekeningen maken is dat het je echt een gevoel van voldoening geeft. We leven in een jachtige tijd, waar er weinig ruimte is voor creativiteit. Als mens ga je al snel in deze drukte op, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Niemand dwingt je om op een bepaalde manier te leven. Je kunt gewoon verantwoordelijkheid nemen over je eigen bestaan, en een eigen invulling aan je leven geven. Dat geeft ook meer geluk, want je houdt dan een zekere vorm van autonomie. Broodnodige autonomie in tijden waarin de bureaucratie hoogtij viert.

 

Goed voor je ontwikkeling

 

Regelmatig tekeningen maken  is ook nog eens goed voor je algemene ontwikkeling. Net zoals lezen dat bijvoorbeeld is. Veel mensen denken dat het allemaal om de entertainment te doen is. Dat is natuurlijk wel zo, maar het is minstens zo belangrijk dat je je als mens er mee kan ontwikkelen. Mensen die zich ontwikkelen kunnen in veel gevallen meer bereiken in het leven. Het feit dat ze veel capaciteiten hebben, zorgt ervoor dat ze erg gewild zijn bij werkgevers of eventuele opdrachtgevers voor het geval je niet in loondienst werkt. Plan dus echt tijd om regelmatig te tekenen, want het kan je zoveel moois brengen in dit leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *