Planning online

 

Planning online

Het maken van een planning online biedt diverse voordelen. Je kunt onder andere een personeelsplanning of een projectplanning online samenstellen. Hierdoor kan de planner overal samengesteld en aangepast worden. Als het gaat om een personeelsplanner kunnen medewerkers deze zelf bekijken op hun smartphone, tablet of laptop. Dit sluit aan bij hoe mensen tegenwoordig willen werken, je bent immers steeds minder gebonden aan een bepaalde tijd of plaats.

 

Geautomatiseerd online planning maken

 

Met planning software kun je automatisch een online planning genereren waardoor de planner enkel nog een definitieve controle hoeft te doen. Met een geautomatiseerde planning die online staat kun je gemakkelijk planners, werknemers en klanten samenbrengen en op de meest effectieve manier plannen, kennis delen en samenwerken. Doordat je alle functies van de tool online en overal kunt gebruiken is het mogelijk om werkprocessen anders in te richten. Dit zorgt niet alleen voor kwalitatief beter werk maar ook meer plezier in het werk. Er kan automatisch een planning gegenereerd worden op basis van vooraf ingestelde randvoorwaarden, zoals beschikbaarheid en competenties.

 

App met online planning

 

De online oplossingen gaan vaak gepaard met een app. Door deze applicatie te downloaden op je smartphone of tablet heb je altijd en overal toegang tot je eigen actuele planning. Je ontvangt bijvoorbeeld real-time notificaties als er zich wijzigingen voordoen in het rooster, waardoor je altijd op de hoogte bent van de actuele situatie. De planning is met een app online overal eenvoudig te wijzigen op ieder toestel. Door de hoge gebruiksvriendelijkheid kunnen alle medewerkers omgaan met een planning online. Een planning werkt ook alleen als iedereen weet hoe je er mee omgaat en wat er van ze verwacht wordt. Op dit moment kun je het proces echt automatiseren.

 

Planbord

 

Voor projectmanagers- en medewerkers zijn er vaak extra functies in een software tool voor een online planning. Zo is de software vaak voorzien van de mogelijkheid om een planbord te maken, waarop alle geplande activiteiten bekeken kunnen worden in helicopterview of juist tot in detail door in te zoomen. Door de visuele weergave van het planbord kun je eenvoudig en snel wijzigingen aanbrengen in de planning en is het in een oogopslag duidelijk wat er nog gedaan moet worden. Met een visueel duidelijke planning zie je direct wat of wie de ‘bottle neck’ is van een project, zodat daar gericht aandacht aan besteed kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *