Onzekere hond

Onzekere hond

 

Bepaalde mensen denken dat dieren niet onzeker kunnen en dat dit iets is voor mensen alleen. Natuurlijk zijn er bepaalde dieren waarbij men kan afvragen of er zoiets bestaat als een onzekerheid, maar dat zijn voornamelijk insecten en dergelijke. Maar het is bijvoorbeeld bewezen dat honden zeer onzeker kunnen zijn. Honden hebben ook gevoelens en misschien nog wel meer dan mensen. Ze kunnen dus ook te maken krijgen met trauma’s en dat is niet prettig om mee te maken. Heb jij een onzekere hond? In dit artikel meer informatie over wat je moet doen om dat op te lossen.

 

Naar locaties met meer mensen gaan

 

Is je hond bijvoorbeeld bang om naar een locatie te gaan waar sommige mensen zijn? Dan moet je er niet helemaal van ontsnappen, maar dan moet je hond juist die angsten overwinnen. Het is erg goed voor een hond om angsten te overwinnen, omdat, net als bij mensen, dit ervoor zorgt dat ze daarna misschien veel minder bang zijn. En wie wil er nou geen hond die zijn angsten kan overwinnen en zelfvertrouwen heeft? Het is echter wel relevant om dit stapje voor stapje te doen. Veel baasjes springen direct in het diepe bij de hond, maar juist dat is af te raden. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je hond nooit over de angst heen komt, of nog erger, dat je hond nog banger wordt dan dan dat hij of zij al was. Daarom altijd stapje voor stapje.

 

Naar een psychiater

 

Heeft je hond extreme angsten, waardoor het problematisch wordt om er mee om te gaan. In dat geval zou je eventueel naar een zogenoemde hondenpsychiater kunnen. Dit klinkt misschien gek, maar dit bestaat echt en veel dieren hebben profijt van deze psychiater. Een nadeel is wel dat dit soms stevig aan de prijs kan zijn. Je moet dus wel goed nagaan in hoeverre het de moeite waard is, en of je er financieel wel capabel genoeg voor bent. In sommige gevallen wordt dit echter ook verzekerd, dus je kunt ook kijken of dit ook in jouw situatie geldt. Het is in ieder geval wel een effectieve methode, zeker als je naar iemand toegaat met zeer veel ervaring omtrent angst met honden.

 

Andere hulp

 

Op internet zijn ook nog veel plekken waar je hulp kunt krijgen om je hond van problemen af te krijgen. Kijk goed of het het betrouwbaar is en dat je niet wordt opgelicht. Of je dat hond nog slechter af is dan dat hij of zij daarvoor aanvankelijk was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *