Tweedehands fietsen Etten-Leur

Tweedehands fietsen Etten-Leur

 

Fietsen tweedehands kopen is een waardig alternatief voor wie op dit moment wegens budgettaire redenen geen nieuwe fiets kan kopen. Tweedehands fietsen Etten-Leur kunnen ook van een betere kwaliteit zijn mits men goed de frame nakijkt voor de aankoop gebeurt.

 

Voordelen verbonden aan het kopen van tweedehands fietsen

 

– Je kan een mooie, deftige en zelfs goede fiets kopen tweedehands voor een lagere prijs, mits je een aantal zaken checkt voor je beslist tot de aankoop.

 

– Een tweedehandse fiets wordt ook minder vaak gestolen als een nieuwe fiets. Je kan, met een gerust hart, deze fiets aan het station zetten bij het nemen van openbaar vervoer. Natuurlijk wel steeds een fietsslot gebruiken want je moet het fietsendieven ook niet gemakkelijk maken.

 

– Voor de prijs van een nieuwe fiets, kan je twee goede fietsen tweedehands kopen.

 

Tips waar dien je op te letten bij aankoop tweedehands:

De frame: Het allerbelangrijkste van een fiets is de frame. De frame dient intact te zijn, niet beschadigd en zeker niet gebroken met barsten of scheuren. Aan de frame kan je weten of je echt een goede aankoop hebt verricht. De frames van oudere modellen van fietsen zijn zelfs nu nog sterker dan de nieuwe modellen die op de markt zijn.

De rest van de onderdelen (zadel, licht , bagagerek ): De andere onderdelen zijn eigenlijk niet van tel. Een kapot zadel of een kapot licht vervang je binnen een handomdraai voor weinig geld. Daarvoor moet je het niet laten om de fiets niet te kopen.

 

Waar tweedehands fietsen Etten-Leur kopen?

Uitverkoop van de politie:

Heel af en toe doet de politie een uitverkoop van alle gevonden fietsen die ze dat jaar hebben verzameld. Dit zijn fietsen die werden gestolen en waar de politie helaas geen eigenaar kan bij vinden. De fietsen worden een appel en een ei verkocht. Als je hier wenst te kopen, hou dan vooral de frame van de fiets in de gaten.

 

Uitverkoop bij de fietsenwinkel:

Soms bieden fietsenwinkels of fietsenmakers ook heel af en toe alle tweedehands fietsen aan die ze in stock hebben. Zij doen dit om een nieuwe stock te maken of gewoon omdat ze teveel fietsen hebben staan. Bij zo’n uitverkoop ben je zeker dat je een goede tweedehands fiets kan kopen. Hier kunnen de prijzen wel wat hoger zijn omdat de fietsenmaker kwaliteit in stock heeft.

 

Op een tweedehands site

Hier is het belangrijk om vooraf de fiets goed te checken en eventueel eens mee te rijden. Zo kan je nagaan of er geen verborgen verbreken zijn en of de fiets wel rijklaar is. Ook de frame moet van dichtbij gecontroleerd worden of er geen schade is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *