White Wash meubelen

 

White Wash meubelen

Met white wash meubelen krijgt jouw interieur een frisse en elegante uitstraling. Je hebt een ruime keuze uit hippe white wash meubelen, van tafels en kasten tot dressoirs en bureaus. Met white wash meubelen laat je een donkere kamer direct een stuk lichter ogen. Deze meubelen zijn ook uitermate geschikt voor in kleinere kamers. Door de lichte uitstraling ogen de meubelen een stuk minder massief. Ook kun je jouw huidige interieur gemakkelijk updaten door te kiezen voor een white wash item. Deze meubelstukken staan mooi in ieder interieur, van een landelijk interieur tot een Scandinavisch interieur.

 

Wat is white wash?

 

White wash is een mooie witte waas waardoor je meubels en accessoires een stralende gebleekte uitstraling geeft. White wash is ook mogelijk voor op de vloer of bijvoorbeeld de deuren en doet echt denken aan een zonnige dag op het strand. Er zijn verschillende white wash technieken. Welke techniek er wordt gekozen is onder andere afhankelijk van de ondergrond. Doordat die blijft doorschijnen heeft de ondergrond een grote invloed op het eindresultaat. Ook de houtsoort speelt mee. Voor een white wash tafel of bijzettafeltje wil je waarschijnlijk een vlekbestendige en goed afwasbare afwerking, omdat deze oppervlakten snel vies kunnen worden.

 

White wash meubels kopen

 

In alle grote woonwinkels kun je wel mooie white wash meubelen kopen. Wat dacht je van een mooie ladekast voor in de slaapkamer of een romantische eettafel in white wash? Ook zijn er mooie tuinmeubelen in een white wash afwerking verkrijgbaar, zowel van hout als van riet. White wash is helemaal in en valt daarnaast uitstekend te combineren met verschillende woonstijlen, waardoor het zeer geliefd is.

 

Houten meubels white wash maken

 

White wash meubelen zijn dankzij de warme en rustieke uitstraling helemaal in. Je kunt white wash meubelen aanschaffen in de woonwinkel, maar het is ook mogelijk om je huidige meubels een update te geven. Wat je nodig hebt is een houten meubel, schuurpapier en een potje met white wash verf, kalkwas of krijtwash. Welke verfsoort je kiest is afhankelijk van het hout. Eerst moet je de oude verf of vernislaag van het meubel verwijderen. Kalkwas is voornamelijk geschikt om te gebruiken op eikenhout of zacht hout. Door de open nerf van deze houtsoorten trekt de kalk goed in. Ook door krijtverf te verdunnen met water kun je zelf mooie white wash meubelen maken. Door meer of minder te verdunnen kun je de bedekkingslaag aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *