Wat doet een levenscoach?

 

Levenscoach

Een levenscoach helpt mensen die moeilijkheden hebben of ondervinden op allerlei vlak. Mensen gaan bij een levenscoach als er moeilijkheden zijn op werkgebied, familie of vrienden. Door de juiste vragen te stellen kan een levenscoach jou helpen inzicht te krijgen in wat er allemaal aan de hand is. Ze kan, samen met jou, nagaan hoe het juist komt dat deze situaties gebeurd zijn. Soms saboteren we onszelf, zonder dat we het weten natuurlijk, door denkpatronen die ons zijn opgelegd of die we ons helaas verkeerdelijk hebben aangeleerd. Zolang wijzelf in die negatieve spiraal zitten en niet herkennen waarom we daar zitten, blijven we steeds in dezelfde vicieuze cirkel draaien. En lijkt het of altijd alles tegenvalt.

 

Hoe gebeurt een sessie?

 

De levenscoach geeft meestal jou de tijd om te zien of het wel klikt, daarom doet ze ook eerst een gesprek. Natuurlijk is het belangrijk dat je bij de levenscoach met een goed gevoel zit, want in een sessie wordt je innerlijke volledig blootgelegd. Ze probeert in begrijpbare taal jou te helpen hoe het komt dat je op sommige zaken zo of zo reageert. Het is eigenlijk een beetje een ontleding van je persoonlijkheid en zal je ook wijzen op de zaken die uit je verleden nog meedraagt. Ze geeft bijkomende uitleg over de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt en helpt je een antwoord te geven op jouw levensvragen. Tevens leert ze jou, hoe je moet omgaan met bepaalde keuzes.

 

Wie kan er allemaal terecht bij de levenscoach?

 

– Mensen die een burn-out hebben gehad

 

– Of last hebben van extreme vermoeidheid of gebrek aan energie

 

– Indien je stressgevoelig bent

 

– Angstproblemen of agressieproblemen waar je je afvraagt van waar het komt

 

– Als je van jezelf vindt dat je soms raar kan reageren op bepaalde zaken

 

– Als je constant twijfelt, als je geen “neen” kan zeggen of als je in een dip zit

 

Iedereen kan er terecht die momenteel in een iets moeilijker periode zitten of een moeilijke periode doormaken.

 

Motivatie als grootste hulpmiddel

 

De levenscoach zorgt voor motivatie en zij kan je weer recht op de rails krijgen. Na enkele sessies zal je weer blaken van zelfvertrouwen en weer wat helderder zien. Het hoeft niet allemaal negatief te zijn. Dankzij haar motivatie zorgt dit wel voor een grote stap naar bewustzijn toe. Door het van een ander te horen, zal dit de eerste stap zijn in een betere wereld. Je zal uiteindelijk blij zijn dat je de stap naar deze coach hebt gezet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *