Airconditioning

Airco Dordrecht

 

 

 

 

Het afkoelingsproces

Een airconditioner transformeert de lucht in de omgeving en koelt deze af. Het koelingsproces is bekend onder verschillende namen, zoals airconditioning, en airconditioningsystemen, waaronder een chillum, airconditioning en koeling. Overal ter wereld wordt airconditioning gebruikt waar een warme temperatuur nodig is, zoals in het zomerseizoen, of voor industriële processen.

Een centrale airconditioningsunit is gewoonlijk verbonden met de warmtepomp via koelkasten, die zowel de omgeving als het interieur koelen.

Airconditioningsystemen zijn in staat om grote ruimten te verwarmen. De airconditioningsystemen kunnen in groepen worden onderverdeeld naargelang van de wijze van verwarming, koeling, verwarming en klimaatregeling:

– Warmtepomp: De warmtepomp werkt door warmte van buitenlucht over te brengen naar binnenlucht. Het systeem is uitgerust met een compressor of een elektrisch verwarmingselement, afhankelijk van het soort verwarmingssysteem. De warmtepomp wordt gebruikt om de gasdamp in de lucht op te warmen en zo de temperatuur van die lucht te verhogen.

– Airconditioner: Een koelsysteem werkt door ofwel de lucht rechtstreeks te koelen, ofwel gebruik te maken van eender welke dimensie van de ruimte die de raamairconditioner onthoudt. Airconditioners kunnen voor het koelen van de gekoelde lucht gebruik maken van luchtafvoer, lucht-lucht-oplossing, lucht-vloeistof, en fotobevochtiging.

BuitenluchtMaar het proces eindigt hier niet. De luchtvervuiling van binnen het huis zelf zal de binnenlucht naar buiten duwen. Met andere woorden, de lucht die van binnen uit het gebouw komt, is vervuild met verschillende chemische stoffen, zoals gasvormige vervuiling, chemische vervuiling, en ook andere vluchtige organische verbindingen, zoals plantengassen en rook. Dergelijke verontreinigende stoffen komen in de vorm van lucht in de woonruimte terecht. Wanneer de luchtkwaliteit in huis aanzienlijk wordt verminderd (hetzij omdat de temperatuur wordt verlaagd, hetzij omdat voor “frisse lucht” wordt gezorgd door de deuren/ramen open te zetten), vermindert ook de concentratie van verontreinigende stoffen in huis. Als de luchtkwaliteit niet vaak wordt gereinigd (de efficiëntie van reinigers en airconditioners neemt aanzienlijk af) door middel van luchtreinigingsprocedures, zullen de verontreinigende stoffen die zich in de loop van de tijd ophopen, steeds meer toenemen. Dit soort vervuiling staat bekend als ozonafbrekend, omdat het de luchtkwaliteit binnenshuis sterk aantast.

Energie-efficiëntie

De toekomst van ons ecosysteem zal afhangen van de manier waarop wij energie gebruiken en van de complexiteit van onze ontwerpen met betrekking tot bouwsystemen. We zouden in staat moeten zijn om gebouwen, onze huizen en werkplekken op de juiste manier te ontwerpen en te bouwen, zodat ze veilig en gezond zijn voor het hele gezin. Bovendien zouden we alleen natuurlijke en schone hulpbronnen moeten gebruiken.

Natuurlijke en schone hulpbronnen zijn belangrijk voor duurzame ontwikkeling. Hierdoor zal de schade aan ons milieu als gevolg van vervuiling en het gebruik van conventionele hulpbronnen aanzienlijk worden beperkt. Dit zal ook helpen bij het elimineren van de effecten die bronnen kunnen hebben op bijvoorbeeld stormwater, land, aquatische systemen en water (zoals rivieren en oceanen) en hun ecosystemen.

lees meer:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *